Rydshajen.blogg.se

Hej och välkomna till oss, här kommer vi skriva om våran båt bla och allt som hör till.

Kapell

Kategori: Allmänt

Rengjort kapellet, vi har provat vanishspray, samt vatten och klorin. Det blir bättre, men inte helt bra.
Vad ska man använda på gamla kapell för att få bort svarta mögelfläckar?
 

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2015-05-03 | 16:31:38

    Hej Rydshajen, lite ängslig blir man ju när man hör talas om ditt ruskiga namn. Hoppas du inte äter fullvuxna kajaker.
    Annars har dom vart snälla mot mig mig, för ett par år sen fick jag alla nitarna på översidan utbytta. Precis som du så fick jag epoxy 2 komponent på några sår. Men sen bytte dom till Casco Superfix. Kan säga att man blir ju inte alls lika hög på Superfix som epoxy, men hel tät o stark blir man. Om det går o måla på vet jag inte men även solen har ju sina skönhetsfläckar. Mvh Glasfiberarmerad K2 1973.

    Svar: K2:or går nog säkra, men vattenskidåkare bör hållas sig ovanför vattenytan, för att var på den säkra sidan....Casco kanske man borde prova....
    rydshajen.blogg.se

  • Magnus säger:
    2015-05-03 | 19:17:00

    Har du funderat på att färga om kapellet?

    Svar: Har väl funderat på det, men vet inte om det värt tid o pengar. Blir det bra?
    rydshajen.blogg.se

  • Daniel säger:
    2015-05-08 | 12:30:58

    Hej.
    Jag köpte en Flipper 575 i höstas som jag snart ska blöta ner för första gången. Mitt kapell liknar ditt, skulle nog dock säga att det är värre. Mycket mögelfläckar. Min plan är ShipShape och högtryckstvätt och sedan på med ny impregnering. Har du fått ditt snyggt?

    Svar: Jag har inga bilder på vårat kapellet efter rengöringen. Vi provade först Vanish spray och sedan klorin utspätt i vatten. Bägge jobbades in med diskborste och sköljdes av med vattenslang. Bägge gav ungefär samma resultat. Svårt att förklara, men de lättare svarta mögelfläckarna försvann och större ansamlingar av svart minskade och blektes ned till gråton. Blekningen av det blå i kapellet var relativt liten. Viss blekning, men inget påtagligt i sammanhanget.Återkom gärna när du provat ShipShape. Högtryckstvättning borde kunna påverka vattenmotståndet i tyget?
    rydshajen.blogg.se

Kommentera inlägget här: