Rydshajen.blogg.se

Hej och välkomna till oss, här kommer vi skriva om våran båt bla och allt som hör till.

Nu blir det lite multitasking

Kategori: Allmänt

Renoveringen har legat nere ett par veckor, då vi har varit i fjällen och åkt skidor. Men nu är det dags att ta tag i fixandet. Det kommer bli lite multitasking, men lite olika projekt samtidigt.
Gelcoaten under vattenlinjen har lite skador. på vissa ställen är glasfibern helt framme. Här kommer några bilder. Först tänkte vi slipa hela botten ren och epoxymåla, men efter lite provande fram och tillbaks, bestämde vi att bara blottlagd glasfiber samt vattenlinjen kommer epoxymålas.
 
Borttagning av bottenfärg tar MYCKET mer tid ock kraft än man tror.
För mer info om material, arbetsmetoder och erfarenheter om att ta bort bottenfärg, fråga så kan vi utveckla i detalj. Det tar många timmar att finna rätt grejer och arbetsmetoder.  
Blottlagd glasfiber. Så här såg det ut på denna del vid köpet. Kommer målas med 2-komponents epoxy för att förhindra att vatten tränger in. 
Så här mycket tar två omgångar med Internationals färgstripmedel, dvs inte så mycket.
 
 För att få bort resterande bottenfärg torrslipning med 80-240 papper. Inte alltid att grovt papper är bättre än ett fint.
Ett annat problem med 35 år gammal gelcoat är att om man vill slipa bort bottenfärgen, eller slipa fram en avgränsad skada, är att man lätt slipar igenom omkringliggande gelcoat.
Maskerat vattenlinjen samt spacklat lite småskador på skrovet.
 
 
Kommentera inlägget här: